Само с една круша на ден тялото ще заработи различно

07:45, 29 дек 21 / Любопитно 25 1468 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Консумацията на една круша на ден ще промени начина, по който работи тялото, каза диетологът Людмила Микитюк пред РИА Новости.

Плодът съдържа до 20% от дневната доза фибри, които имат благоприятен ефект върху храносмилателната система. Освен това има способността да свързва мастните киселини, като по този начин намалява нивата на холестерола.

Прасковите укрепват имунитета и защитават кожата

Кожата на крушата е особено полезна - тя съдържа флаваноиди, които са полезни за сърцето и кръвоносните съдове, като намаляват крехкостта на капилярите и правят червените кръвни телца по-еластични”, обясни лекарят.

Крушите съдържат и арбутин - вещество с антибактериални свойства.

Заедно с диуретичното действие на крушите, дължащо се на изобилието от калий, арбутинът помага в борбата с инфекциите на пикочните пътища”, каза още специалистът, цитирана от БГНЕС. 

Крушите обаче не трябва да се консумират при диабет и язвена болест. Този плод съдържа много груби влакна, затова го консумирайте умерено, в противен случай се появява риск от диария.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама