Бум на естетичните корекции по време на пандемията

19:05, 16 дек 21 / Любопитно 25 1496 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Стремежът лицата ни да изглеждат още по-добре се засили с ръста на работата от разстояние и онлайн комуникацията през екраните на камерите през последните месеци. Това доведе и до сериозно увеличение на търсенето на естетичните услуги. Истински бум се отчита при т.нар. неинвазивните процедури, които не са толкова агресивни и не отнемат много време за възстановяване. Сред топ интервенциите по време на пандемията са ботоксът, околоочният  контур и пилингът.

Пациентите, които влизат в кабинета на д-р Марина Христова, през последните месеци са се увеличили двойно. „Миналата година имаше повече рестрикции, хората бяха по-изплашени, по-трудно пристъпваха към посещение на някакви центрове. В последната година обаче тази тенденция се промени изцяло – работата се увеличи, търсенето се увеличи, консултациите се увеличиха, казва тя и посочва, че интересът се е засилил основно заради работата от разстояние, при която камерите почти винаги са включени.

Козметици без медицинско образование слагат филъри и ботокс

Гледаме се през екрани повече, отколкото на живо. Въпреки това не гледаме отсрещната страна, а себе си. Пандемията доста допринесе към това човек да погледне към себе си, да обърне внимание на здравето си, на това как стои в света, как се развива – не само физически, но и психически, смята д-р Христова, цитирана от Нова телевизия. По думите ѝ затова и фокусът при процедурите през последната година се измества върху лицето.

Тенденцията в последно време е да има холистичен подход към освежаване на лицето – т.е. да не се коригира конкретно една зона – идеята е да получим по-добър ефект, обясни д-р Иван Узунов, който е специализант по естетична хирургия. Стремежът е резултатите да идват бързо – без оперативна намеса и дълго възстановяване. Затова и истинският хит тази година са т.нар. неинвазивни процедури, при които скалпелът не влиза в действие.

„При жените топ 3 процедури, които се правят, са поставяне на филър в устните, поставяне на ботокс и контуриране на лице. Интересни и нови процедури, които бележат ръст, също са поставяне на филър в областта на седалището – т.нар. бразилско дупе, казва д-р Узунов. Така голяма част от най-популярните оперативните методи намериха своите неинвазивни алтернативи, при които възстановяването е много по-бързо, разкриват специалистите по естетични корекции.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама