„Политкаст“ еп. 22: Ще атакуват ли ПП и местната власт?

10:30, 13 дек 21 / Политкаст 25 2195 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Депутатите решиха парламентът да е от малкото места в страната, където да не се изисква зелен сертификат – на това му се вика даване на добър пример и равни закони за всички. Да не говорим, че на кадрите от Народното събрание се вижда колко голяма част от присъстващите са без маски. Абсолютно лицемерие и двоен аршин, а после ще се чудим защо гражданите не уважат мерките, не се ваксинират и не пазят околните.

Като говорим за лицемерие и двойни стандарти, няма как да не обърнем внимание на сагата около един от майсторите в изкривяването на реалността, а именно вестник „Труд“. В типичния за тях стил остриетата на ГЕРБ вдигнаха врява, а чрез патоса и истерията си успяха да изместят темата в посока свободата на словото и печата. Случаят далеч не изглежда, че опира до тези висши ценности, всъщност става дума за нещо съвършено просто и то е че който не си плаща наема и живее в пазарна икономика, понася последствия. Властовата протекция и журналистическото слагачество губят своето значение в казуса, след като видим за какво всъщност иде реч.

Иначе два аспекта от участията на лидерите на ПП направиха силно впечатление и дават поле за размисъл. Да започнем от това, че Кирил Петков заяви, цитирам „Йорданка Фандъкова сама осъзнава, че е време да отстъпи поста на някой, който има визия и енергия“. Мисля, че почти всички би трябвало да сме съгласни с изказването. Същевременно сме наясно, че трябва да се случи същински катаклизъм, за да сдаде Фандъкова властта, все пак за следващите 2 години има още много да се усвоява от Столична община.

Проблемът с изказването всъщност е, че в момента на Кирил Петков така да се каже е даден мандат да състави правителство, а не да се разпорежда с властта на всички нива в държавата. Но да погледнем по-надълбоко, тъй като казаното от него не е изпуснато случайно. Очевидно, „Продължаваме промяната“ заявяват претенции към местната власт, която е абсолютно ключова за съществуването на всяка партия. Да не говорим колко ключова е властта в самата София, където ПП спечелиха във всички избирателни райони.

Големите въпроси от тук насетне са: как ПП ще се борят за София и ще притиснат ли Фандъкова с властови инструменти? Ще подкрепят ли някои от кандидатите, които вече са на терен или ще започнат изграждането на структури и ще се целят към абсолютната власт в столицата? Или просто ще хвърлят от време на време в публичното пространство димки по темата, тъй като да си критичен към Йорданка Фандъкова към днешна дата е страхотен начин да трупаш политически капитал, след като тя и екипът ѝ правят поразия след поразия. Ще бъде интересно да следим как от ПП ще подготвят щурма си към местната власт и дали ще могат да го сторят преди да ги застигне негативът, който върви ръка за ръка с управлението...

Целият коментар можете да чуете във връзката!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама