Топ 5 новини от седмицата

10:00, 28 ное 21 25 1940 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Ето петте най-четени новини от седмицата на Topnovini.bg: 

1. „Абе, Желю, ти турчин с фес ли си?“

„Абе, Желю, ти турчин с фес ли си?“. Паметният въпрос е зададен от кандидата за президент, излъчен от БСП, Велко Вълканов към опонента му Желю Желев от СДС. А причината - значителната подкрепа на Желю Желев, която получава от електората на ДПС при първия тур. ДПС не подкрепиха официално кандидат-президента на ГЕРБ-СДС Анастас Герджиков на балотажа, въпреки че по-рано имаше такива заявки. Поредица от техни действия обаче показаха точно това…

2. 45 души загинаха след като пътнически автобус се запали на АМ „Струма“

46 души загинаха, сред които и 12 деца, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала „Струма“. Инцидентът е най-тежкият в Европа за последното десетилетие. Жертвите са граждани на Северна Македония. След жестоката катастрофа България и Северна Македония потънаха в траур. Двете страни си сътрудничат в разследването на причините.

3. До 6 месеца лична карта с чип, която да се ползва като електронен подпис

Въвеждане до 6 месеца на лична карта с чип, която може да се ползва и за електронен подпис. Това се договориха в сряда на срещата за преговорите за бъдещо правителство ПП, ИТН, БСП и ДБ. Другата договорка е в същия този шест месечен срок администрациите да спрат да разкарват гражданите за 20 удостоверителни услуги, като данните по тях ще си събира самата администрация по електронен път. Договорено бе отпадане на мокрия печат от документите, изискан и поставян от администрацията, а също и отпадане на книжната трудова книжка, книжни винетни стикери и др.

4. В ГЕРБ е тихо...

Резултатът след балотажа на президентския вот е 2:0 в полза на Радев срещу Борисов. След втория тур обаче нямаше нито ред, нито живо включване. Нямаше кадри с внуците, с магнолиите, със снега… Бойко Борисов отсъстваше. Този път ГЕРБ дори не се осмели да издигне партийна фигура, а заложи на отдалечена уж консенсусна кандидатура, но както и да го гледаме победата си е победа и в случая е категорична.

5. Кирил Петков предлага България да стане финансов хъб в региона

България да стане финансов хъб в региона чрез откриване на финансови центрове за привличане на мултинационални компании. Това е едно от водещите предложения на коалиция „Продължаваме промяната“ в сектор „Икономика“, стана ясно от изказване на лидера ѝ Кирил Петков. Идеята е чуждите дружества да ползват България за оптимизация за данъчни цели, тоест за да намалят данъците си. „Трябва да правим пари от това, че имаме ниски данъци“, поясни Петков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама