Вкус в четири сезона: Тайните на вкусната пилешка супа вече са разкрити

14:00, 19 ное 21 / Любопитно 25 5188 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Казват, че супата като ястие е толкова стара, колкото и самото готвене. Истинското ѝ начало, или поне историята на първия човек, който някога е дръзнал да приготви този божествен еликсир, остава напълно неясна, но има сведения, че още през бронзовата епоха пещерните хора са усвоили тънкото изкуство на супената наслада. Няколко пресни зеленчука, дивечово месо по избор и малко вряща водица, са били напълно достатъчни на нашите предци, за да приготвят вкусно и богато на витамини ястие.

Но както всяка държава си има своята успешна супена традиция, така и ние българите не изоставаме назад и можем смело да затвърдим пред света, че нашата пилешка супа със закваска от кисело мляко е сред най-обичаните и предпочитани ястия, впечатлили с вкуса си не само нас, но и всички чуждестранни посетители на родната ни страна. Дали ще ѝ се наслаждаваме, когато се чувстваме неразположени или просто сме отишли на гости при любимата ни баба, няма значение - защото онзи вкус на домашно приготвената пилешка супа винаги омайва нашите вкусови рецептори.

Но как да приготвим една апетитна пилешка супа със закваска? Кои са нейните кулинарни тайни? Кога трябва да прибавим киселото мляко към вкусния бульон? Това са все въпроси, които повечето от нас вече знаят, но както казват старите хора - допълнителните знания винаги трябва да се приветстват и никога да не се смятат за тежест.

Кулинарните техники при приготвянето на вкусна и засищаща пилешка супа Lidl споделят поредното видео от тяхната YouTube поредица “Вкус в четири сезона”. Във видеото шеф Манчев приготвя домашна пилешка супа със закваска, като демонстрира последователните стъпки, водещи до нейния забележителен завършек. Продуктите, на които той залага, са: прясно цяло пиле, лук, моркови, целина, магданоз, пресен чесън, фиде, яйца, брашно, краве масло и разбира се кисело мляко.

Първото, което трябва да направим, е да подготвим пилето за предстоящото апетитно ястие – измиваме го, разрязваме го на части, като го поставяме в тенджера с вода и сол. По този начин полагаме началото на най-важната съставка от приготвянето на една пилешка супа, а именно - нейният бульон. След като месото къкри благоприятно в стоманения съд, започваме с нарязването на морковите и целината като на този етап трябва да използваме техните обелки, които да добавим към вече приготвящия се бульон. Точно в тях се крие тайната на невероятния вкус, с който една апетитна пилешка супа се запомня.

А кои са следващите важни стъпки и защо трябва да отпеним хубаво бульона, за да получим запомняща се пилешка супа, можете да разберете като изгледате цялото видео от поредицата “Вкус в четири сезона” или да прочетете пълната рецепта на gotvi.lidl.bg. В YouTube канала на Lidl поредицата разкрива тайните на сезонната храна. Иван Манчев и Таньо Шишков изследват разнообразието на сезонните продукти, като споделят любопитни факти и информация за тях и представят различни сезонни рецепти.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Още от видеопоредицата на Lidl „Вкус в четири сезона“:

Сезонен рататуй с кореноплодни зеленчуци и няколко подходящи напитки за този месец

Родната кухня в четири сезона: Локумена изненада за рецепта с класически тиквеник, защо не?

Родната кухня в четири сезона: Как да приготвим бърза есенна рецепта със свинско и зеленчуци

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама