Разписките за изборите в неделя вероятно няма да се броят

10:16, 17 ное 21 / Избори 2в1 25 1801 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вероятно няма да има контролно броене на разписките на балотажа на президентските избори в неделя. Aко има, би трябвало да има ново решение на Централната избирателна комисия. Това каза Велко Милоев от обществения съвет към Комисията. 

По думите му изборите в неделя са подсигурени.

Изборни куриози: Жена изяде разписката от машината, след като гласува

„И двете страни - и Централната избирателна комисия, и „Сиела Норма“ посочиха, че има достатъчно машини за вота, ако трябва да се заменят машини или части. Технически не би трябвало да има никакви проблеми за балотажа“, заяви Велко Милоев в ефира на БНТ.

Според него проблемът около машинното гласуване са били контролните разписки, като на предстоящия вот няма да се броят всички разписки, тъй като е безсмислено.

Обрат: ЦИК ще брои всички разписки

Заповедта на ЦИК за 100% контролно броене в секциите беше неразумна, това трябва да се прави рутинно и публично, пред телевизионни и камери и наблюдатели, не там, а в районите избирателни комисии или в ЦИК. Машините трябва да бъдат контролирани, допълни Велко Милоев.

Според него броенето в секциите дава ненадеждни резултати.

Той добави, че е възможно в някои отдалечени части да не стигнат машините навреме, но това не е драма, тези хора ще гласуват с хартиени бюлетини.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама