Обвиниха кандидат-депутат в участие в схема за фалшиви сертификати

16:59, 10 ное 21 / Избори 2в1 25 2825 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем Величко Георгиев – кандидат за депутат в парламентарните избори на 14 ноември. Той е обвинен за това, че на 2 ноември, действайки като помагач, е улеснил издаването на фалшив цифров сертификат за завършен ваксинационен курс при еднодозови ваксини. От прокуратурата подчертават, че той е извършил деянието по време на епидемия, свързана със смъртни случаи.

Припомняме, че името на Величко Георгиев се появи в разследване на Нова телевизия, в което се разказва за престъпна схема за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация. След това от МВР обявиха, че той е кандидат за народен представител. По-късно стана ясно, че е бил в две от софийските листи на НФСБ, като от партията го изключиха от редиците си.

Кандидат-депутат в схема за издаване на фалшиви сертификати

Според събраните доказателства Величко Георгиев е набавял лични карти на лица, които не са ваксинирани, и е получил парична сума от 1350 лева, срещу която е обещал да съдейства за издаването на фалшив сертификат. Наблюдаващият прокурор е счел, че събраният доказателствен материал сочи наличие на обосновано предположение за извършено от него  престъпление.

В тази връзка бе изготвено искане от главния прокурор на Република България до ЦИК за даване на разрешение за привличането му като обвиняем. След решение на ЦИК следовател в Следствения отдел при СГП е съставил постановление за привличане на Величко Георгиев в качеството на обвиняем, което е докладвал на наблюдаващия прокурор. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Обвиняемият не се e признал за виновен и се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама