Кандидат-депутат в схема за издаване на фалшиви сертификати

11:06, 07 ное 21 / Избори 2в1 25 2176 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кандидат за депутат е замесен в схема за издаване на зелени сертификати на неваксинирани лица. Това заяви Директорът на дирекция „Национална полиция“ Станимир Станев пред Нова телевизия.

Именно Нова излъчи свое разследване, в което разказва за престъпната схема, посредник в която е лице, представило се като Величкко Георгиев, и сезира МВР. „Лицето, замесено в схемата с фалшиви сертификати, беше установено. То е с имунитет, тъй като е кандидат за народен представител. Поискано е свалянето на имунитета му“, посочи Станев.

От МВР са информирали Софийска градска прокуратура, образувано е следствено дело. Поискано е сваляне на имунитета на кандидата за народен представител, каза още директорът на „Национална полиция“, без да назовава имена и политически формации.

Централата за фалшивите сертификати за Гърция е в Сандански?

Схемата

Според разследването един зелен сертификат се продава на неваксинирано лице срещу 450 лева „бърза поръчка“ и 300 лева „бавна“. Фалшивите документи се получават само за ден-два. Според посредника Георгиев, с когото от медията са разговаряли със скрита камера, на ден се издават между 15 и 30 неистински сертификата само от един лекар.

Документите са 100% валидни, но без притежателят им да е стъпвал в лекарски кабинет. Разследването показва три такива случая. При единия става въпрос за жена, която живее в Украйна и разполага със зелен сертификат, издаден у нас, без да се е връщала в България, пише „Клуб Z“.

Георгиев твърди, че работел със старша сестра в столична поликлиника (за бавната поръчка). Както и че се занимавал в тази дейност от лятото и стотици чакали за документа. „В петък съм подал 85 (човека)“, заявява сам пред скритата камера представящият се като Величко Георгиев.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама