Официално: МВР отне лиценза на „Делта гард“

14:59, 08 ное 21 25 1980 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

От Главната дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) е издадена заповед за отнемане на притежаваните лицензи за извършване на частна охранителна дейност на „Делта Гард“, съобщиха от пресцентъра на МВР

Оттам посочват, че заповедта е била издадена на 4 ноември, като тогава е бил и уведомен управителят на дружеството. Тя е връчена ден по-късно и от тогава е започнал да тече 14-дневен срок за обжалване пред АС.

МВР поиска да отнеме лиценза за охрана на „Делта гард“

Припомняме, че процедурата по отнемането на лиценза бе открита на 14 октомври. Основанието за това бе проверка, извършена от ГДНП, в хода на която са постъпили данни за съдружник в дружеството, който е привлечен като обвиняем за престъпление от общ характер. В 30-дневен срок той е трябвало да прекрати участието си в търговското дружество, но това не е било изпълнено, уточниха от МВР.  

Охранителната фирма се свързва с разследването „Осемте джуджета“ на Антикорупционния фонд срещу бившия следовател Петьо Петров-Еврото. В него бизнесменът Илия Златанов разказа, че охранители на тази компания са го следвали постоянно и са охранявали бизнеса му. Малко след това стана известно, че те не допускат никой до заводите на „Изамет“ в Дупница. В края на август 2020 г., те го освободиха. 

Прокуратурата проверява твърдения за рекет и превземане на бизнес

Антикорупционният фонд беше подал сигнал срещу „Делта гард“ през есента на 2020 г., но предходното ръководство на МВР е отговорило, че не са констатирани нарушения при охранителното дружество. 

"Делта гард" "освободиха" завода за асансьори в Дупница

„Делта гард“ се свързва с Димитър Спасов, по-известен с прякора си Митко Каратиста и Марин Русев, които притежаваха по 50%. По данни на „Сега“ от 29 октомври обаче дружеството е еднолична собственост на Марин Русев. Името на фирмата беше споменато и от обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който се намира извън страната, според когото гардове от охранителната фирма са били сред провокаторите на антиправителствените протести.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама