МВР поиска да отнеме лиценза за охрана на „Делта гард“

10:20, 28 окт 21 25 2593 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Частната охранителна фирма „Делта гард“ може да остане без лиценз за извършване на дейност. Причината - Министерството на вътрешните работи е започнало процедура по отнемане на лицензите за извършване на частна охранителна дейност на фирмата. Това пише в съобщение на ГД „Национална полиция“ до компанията.

Основанието за това е проверка, извършена от ГДНП, в хода на която са постъпили данни за съдружник в дружеството, който е привлечен като обвиняем за престъпление от общ характер. В 30-дневен срок той е трябвало да прекрати участието си в търговското дружество, но това не е било изпълнено, уточниха от МВР.  

Прокуратурата проверява твърдения за рекет и превземане на бизнес

Новината бе разпространена още вчера от Антикорупционния фонд, които са автори на разследването „Осемте джуджета“ срещу бившия следовател Петьо Петров-Еврото. Именно в него името на фирмата беше посочено и от Илия Златанов. Там той разказа, че охранители на тази компания са го следвали постоянно и са охранявали бизнеса му. Малко след това стана известно, че те не допускат никой до заводите на „Изамет“ в Дупница. В края на август 2020 година, те го освободиха. 

"Делта гард" "освободиха" завода за асансьори в Дупница

Антикорупционният фонд беше подал сигнал срещу „Делта гард“ през есента на 2020 г., но предходното ръководство на МВР е отговорило, че не са констатирани нарушения при охранителното дружество. 

„През май 2021 г. подновихме искането си за проверка, а преди месец МВР ни уведоми, че изнесените данни за закононарушения на „Делта гард“ са основателни. Заедно с това МВР ни уведоми и за 5 дисциплинарни проверки по нашите сигнали, включително на неназован директор на областна дирекция на МВР“, се казва в информацията на АКФ.

„Делта гард“ се свързва с Димитър Спасов, по-известен с прякора си Митко Каратиста. Името на фирмата беше споменато и от обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който се намира извън страната, според когото гардове от охранителната фирма са били сред провокаторите на антиправителствените протести.

Към момента все още фирмата не е дала официален коментар. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама