Разкритата схема има повтаряемост във всеки лот на „Хемус“

16:14, 07 ное 21 25 1783 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

За лотовете от 1-ви до 6-и авансово са раздадени 696 милиона лева. Ние показахме схемата само на лот 5 по разработката на ГДБОП. Такива схеми са вървели и по другите лотове, ние работим и ще докажем, че тази схема има повтаряемост във всеки един лот. Това заяви пред БНР главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Започна проверка на „Хемус“

По думите му за 5-и лот схемата е ясна: „Паричните преводи са изтеглени кешово от едно лице, което тегли на няколко пъти по милион, милион и половина, без предварителна заявка, плащайки едни огромни такси, поставяйки ги в торбички или каквото е необходимо според размера на купюрите, ги е отнесло в неизвестна посока. Лицето ни е известно и ще работим да установим къде точно е отнесло тези пари. Дали тези пари са укрити по сейфове, каси, гардероби, или са изнесени по офшорни средства, ние ще направим всичко възможно да установим“.

На лотовете от 7 до 9 не само, че няма техническа документация, но дори няма очертано трасе, посочи още главният секретар на МВР и обобщи, че става дума за огромна престъпна схема.

Кой е получил липсващите 60 млн. лв. за строежа на „Хемус“?

Главният секретар на МВР изказа очакване прокуратурата да се включи активно: „Ние сме докладвали на дежурния прокурор материалите, той ги е приел и е заявил, че в тях се съдържат данни за престъпление, като той ще направи разкриване на банковата тайна. Чакаме постановление за нашите по-нататъшни действия относно документиране на цялата престъпна схема".

Той съобщи, че продължава проверката по участъка на АМ „Хемус“ в района на Търговище, иззет е материал за проби, работи се заедно с ДНСК, иззета е и цялата документация, свързана със строителството на магистралата.

Кухи фирми и милиони в сакове: Така строили „Хемус“

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама