Содата бикарбонат има и полезни свойства

18:40, 03 ное 21 / Любопитно 25 2239 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Полезните свойства на содата са известни от незапомнени времена. Тя има мощен алкализиращ ефект, отлично средство е за прочистване и детоксикация на организма и при настинки. Содата способства за изхвърляне на гъстия секрет от белите дробове и облекчава възпалението на гърлото. Това каза диетологът Артем Леонов, който обясни как правилно и ефективно да използваме содата за хляб за вътрешна и външна употреба.

Леонов обаче предупреди, че отровата се различава от лекарството само по дозировката, поради което неконтролираният прием на сода може сериозно да навреди на тялото. Веществото не може да се приема дълго време без консултация със специалист. Това може да доведе до нарушаване на киселинно-алкалния баланс и метаболитните процеси в организма, както и до образуването на камъни в бъбреците.

Абсолютно безопасно е да се прилага сода бикарбонат външно като скраб за тялото, премахващ мъртвите клетки и да се правят вани с добавена сода. Такива процедури могат да се правят дори всеки ден. Кожата става необичайно нежна, настъпва дълбоко почистване и алкализиране на телесните тъкани“, заключи диетологът, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама