Първият летящ мотоциклет вече е факт

14:20, 31 окт 21 / Любопитно 25 1555 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Първият летящ мотоциклет вече е факт. Оборудван с конвенционален двигател и още четири акумулаторни двигателя, той може да лети до 40 минути със скорост до 100 км/ч и струва половин милион евро.

Това е новият японски ховърбайк - летящ двигател, който е хибрид между дрон и мотоциклет. Тестдрайв бе проведен на писта под планината Фиджи, предаде БГНЕС.

Летящият мотоциклет струва около 680 000 долара.

Създателите му от A.L.I. Technologies  смятат, че това може да е първото превозно средство от такъв тип за масово производство и употреба в Япония. Целта на компанията е до средата на 2022 г. да произведе 200 такива мотора с тегло 300 кг за един водач.

„Досега изборът беше да се движим по земята или в небето“, заяви главният изпълнителен директор на ALI Technologies Дайсуке Катано. „Надяваме се да предложим нов метод за придвижване“, добави той. Засега обаче летящият мотоциклет няма разрешение да се движи по пътищата в страната.

Летяща кола взе разрешение да се движи по пътищата

Пренаселеността е голям проблем за 13,5 милиона жители на Токио. Високотехнологичният град е най-гъсто населеният метрополис в света. Въпреки, че действащите закони забраняват на моторите да летят над натоварените пътища на Япония, Катано се надява, че спасителните екипи ще ги използват, за да достигат до труднодостъпни райони.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама