Домашните пуканки без добавена захар, масла и аромати са суперхрана, твърдят диетолози. Лекарите смятат, че те помагат за подобряване на здравето на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система и кожата.
Сортовете царевица, от които се правят пуканките, съдържат витамини от група В, желязо, цинк, мед, калий, магнезий, фосфор, манган и полифенолни антиоксиданти. Всички тези елементи помагат за намаляване на риска от сърдечни болести, твърдят специалистите.
Те обръщат внимание на факта, че пуканките, които купуваме преди влизане в киносалона, са приготвени с масло и аромати. А те драстично повишават нивата на холестерола: една малка кофичка от такова лакомство съдържа около 600 калории. И това вече не е безобидна закуска, а истинска бомба, която води до наддаване на тегло. В резултат на това се увеличават рисковете от различни заболявания. Прекалено солените пуканки нарушават водния баланс в организма и провокират появата на целулит, пише БГНЕС.
***
Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!
Добави коментар