Киселото зеле: Чудесен помощник на чревната флора

14:00, 30 окт 21 / Любопитно 25 2065 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Киселото зеле е много по-ценно и здравословно от прясното бяло зеле. Зелето е богато на витамини, включително витамин С, който, когато то ферментира, става по-активен. Преди дълги пътувания моряците са вземали на борда бъчви с кисело зеле, за да избегнат скорбута. Този продукт обаче има и други ценни качества, отбеляза диетологът Андрей Золотарев.

„Най-важното и уникално свойство на този продукт е, че той може почти напълно да реши проблема с намаляването на полезните бактерии в червата. То съдържа доста голямо количество диетични фибри, които са добра храна за вашата микрофлора. Имунитетът до голяма степен зависи именно от работата на червата, обясни диетологът, цитиран от БГНЕС.

11 пробиотични храни за железен имунитет

Лекарят посъветва да изплакнете закупеното кисело зеле преди употреба. Според него това е необходимо, за да се отстранят излишните сол и оцет, които обикновено се добавят обилно към продукта за удължаване на срока му на годност.

Също така, купешкото кисело зеле може да съдържа различни изкуствени подобрители на вкуса и консерванти - измиването ще помогне за намаляване на количеството им  а за подобряване на вкусовите му качества.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама