Топ 5 новини от седмицата

09:30, 17 окт 21 25 1936 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Как българската киноиндустрия наказа Мария Бакалова

В родната киноиндустрия пак стана горещо. В последните дни се разигра казус около филма, избран да представи България на „Оскар“-ите. Седемчленно жури, в което влизат изявени кинокритици и режисьори, избра черно-белия филм „Страх“ на Ивайло Христов с 4:3 гласа. Другият претендент беше „Жените наистина плачат“, в който участва ракетата носител Мария Бакалова. Решението обаче предизвика гняв и недоумение у представители на гилдията основно заради това, че „Жените наистина плачат“ бе в официалната селекция на Кан. 

2. „Алфа Рисърч“: ГЕРБ с най-висока подкрепа, БСП и ПП спорят за второто място

Регулярното проучване на социологическа агенция „Алфа Рисърч“ очерта следното съотношение на силите в парламентарния вот: ГЕРБ стартира от първото място с 23.1% продължава да бъде на устойчива дистанцията пред останалите. Оспорвана е битката за второ място между БСП (16.8%) и „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев (15.9%). Сериозната и продължаваща ерозия на ИТН го извеждат от първа до четвърта или пета политическа сила. На старта на кампанията „Демократична България“ (10.9%) е на символична преднина пред партията на Слави Трифонов  (10.4%).  С 9.3% от гласовете на сигурните, че ще гласуват на 14-ти ноември, ДПС е шестата партия, която със сигурност ще влезе в 47-то НС. Според проучването няма сериозна статистическа вероятност някоя друга партия да прескочи 4%-та бариера.

3. Към „Софето“ и по анцуг: така ли продължава промяната?

Провинциален дерибей се запъти към парламента с лимузина и по анцуг… Отчайващо и унизително. Същият е човек със съмнително минало и дейност. Скандалното е, че ако наистина стигне до жълтите павета, ще може да решава човешки съдби, като кове политики на национално ниво. Главният герой в тази история е Емил Пейчев, общински съветник в Царево. С „класа и стил“ той лично се похвали в социалните мрежи: „Време е. Тръгваме към Софето и влизаме в политическа кампания“. Софето… така нарича столицата на България един може би бъдещ народен представител. Въпреки че Пейчев е изтрил публикацията и снимката с лимузината, статусът му предзвика остри реакции и възмущение.

4. Ето кои са номерата на кандидатите за президент

Румен Радев ще е с номер 6 в бюлетината. 15 пък се оказа числото на Анастас Герджиков, а 19 - на Лозан Панов. За Мустафа Карадайъ щастливо число е 17. За Волен Сидеров ще може да се гласува с номер 11, за Валери Симеонов – с 4, за Веселин Марешки – с 23,  а за Милен Михов, кандидатът на ВМРО - с 21. Човекът на „Републиканци за България“ и КОД Горан Благоев ще е под номер 7. На Луна Йорданова пък се падна числото 16, а на Йоло Денев - 1.

5. Президентът сред публиката на мача със Северна Ирландия

Националните отбори на България и Северна Ирландия завършиха при резултат 2:1 в мач от осмия кръг на световните квалификации в група на Зона Европа. За да подкрепи националния ни отбор, на стадиона беше президентът Румен Радев. Той гледа на живо срещата от трибуните със сина си Георги. Направи впечатление, че държавният глава не беше във ВИП ложата на стадиона, а сред обикновените фенове.

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама