Към „Софето“ и по анцуг: така ли продължава промяната?

13:00, 15 окт 21 / Избори 2в1 25 4984 Шрифт:
Ивайло Митков Автор: Ивайло Митков

Провинциален дерибей се запъти към парламента с лимузина и по анцуг… Отчайващо и унизително. Същият е човек със съмнително минало и дейност. Скандалното е, че ако наистина стигне до жълтите павета, ще може да решава човешки съдби, като кове политики на национално ниво.

Главният герой в тази история е Емил Пейчев, общински съветник в Царево. С „класа и стил“ той лично се похвали в социалните мрежи: „Време е. Тръгваме към Софето и влизаме в политическа кампания“. Софето… така нарича столицата на България един може би бъдещ народен представител. 

Въпреки че Пейчев е изтрил публикацията и снимката с лимузината, статусът му предзвика остри реакции и възмущение. 

От местни сайтове разбираме, че Пейчев играе ролята на местен дерибей и феодал, използващ всякакви подходи за въздействие върху хората, присъщи за ДС. Това изобщо не ни учудва предвид факта, че баща му е доказан сътрудник на бившите служби за сигурност. В допълнение Емил Пейчев е собственик на фирма на климатици, като се твърди, че на местните бизнеси, които не използват услугите му, се оказва институционален натиск.

Заради всички гафове с кандидати на ГЕРБ с право бихме си помислили, че Пейчев е техен човек. По профил пасва перфектно. За съжаление, виждаме името му под номер 10 в листата на „Продължаваме промяната“ в МИР-Бургас. Формацията на харвардците силно наблегна на подбора на кадрите, на почтеността, качествата, чистото минало, имиджа на кандидатите си и липсата на скандали около името им. Емил Пейчев очевидно е в абсолютен разрез с всички тези изисквания, които и без друго звучат прекалено перфектни. Освен всичко вече казано той има и богато политическо минало, бил е член на две партии - „Народен съюз“ и „Гергьовден“.

Силно се надяваме ПП да се разграничат от Емил Пейчев и то бързо. Подобен човек не бива да присъства не само в тяхната листа, а като цяло в никоя. Недопустимо е първо да претендираш за морален стожер и съдник, да ти се възлагат толкова надежди и накрая в листите ти да има такива хора. Надяваме се да разберем какви са мотивите Емил Пейчев да е част от „Продължаваме промяната“, кой го е предложил и одобрил. 

Кандидатурата му за депутат e унизителна за всички нормални български избиратели и е абсолютно неприемлива.

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама