Много деца, но също и възрастни, не обичат да ядат броколи. Каква обаче е причината за това?
Какво да хапваме, за да избегнем дефицит на желязо?
Учените са установили, че в редица зелеви култури като карфиола, брюкселското зеле и броколите се съдържат определени ензими, които могат да предизвикват неприятен мирис на сяра в устата. Различните реакции на отделните хора обаче се дължат на различния микробиом в устната им кухина, са установили учените, чието изследване бе публикувано в специализираното издание „Journal of Agricultural and Food Chemistry“, цитирано от „Дойче веле“.
5 любими храни, които са застрашени от изчезване
Известно е, че в устната кухина на човека се съдържат над 700 различни микроорганизми - анаеробни бактерии, гъбички, вируси и дори амеби. Ако въпросният орален микробиом е увреден, човек страда от кариес, зъбен камък и пародонтози.
***
Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!
Добави коментар