Борисов не бил човек, който би държал злато в чекмеджета

17:06, 03 окт 21 / Политика 25 1829 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Румен Радев се държи като кандидат-президент от 3 години, заяви в ефира на БНР бившият депутат от ГЕРБ-СДС в 45-ото и 46-ото Народно събрание и лидер на „Гергьовден“ Любен Дилов-син. 

По думите му конфронтационното поведение в политиката е проблем и има нужда от диалог и медиатор. Очевидно г-н Радев не може да проведе тези разговори и не може да доведе до стабилност държавата. Явно има голям афинитет към изпълнителната власт и там го влече, очевидно. Проф. Анастас Герджиков е спокоен, диалогичен, управлявал е една институция - Софийския университет, която наподобява държава с много общини, които са факултетите. Ние смятаме, че професорът е много по-подходящ за тази длъжност, отколкото Румен Радев, защото преди всичко търси съгласието и разбирателството, а не конфронтацията“, изтъкна той. Според него и Лозан Панов (номиниран за президент от „Правосъдие за всеки“ - б. р.) би бил успешен в тази посока.

Мая Манолова: Няма повече кюлчета, чекмеджето си отиде

Любен Дилов направи прогноза, че на втория тур на президентските избори много от формациите, които подкрепят Радев, ще загубят мотивация да се явят да гласуват. „Надявам се това, че Христо Иванов заяви защо не могат да подкрепят Радев, да е призив към техните избиратели кого да подкрепят на балотажа“, каза той. 

Дилов бе категоричен, че проф. Анастас Герджиков не е зависим от ГЕРБ човек. „Мебелите на Бойко Борисов са отвратителни, те са мебелировка от късния соц. Истина е, че там има някакъв спекулативен момент, голям, има някаква атака срещу него, която не знам дали проработи. Не знаем дали това съдържание (в нощното шкафче - б.р.) е негово. Нямаме никаква убеденост, че това би могло да е така. Борисов не е човек, който държи злато в чекмеджета“, коментира бившият депутат и уточни, че се съмнява, че човек, който 12 години управлява една държава, по такъв начин ще си управлява личните дела - такъв човек да си държи кюлчета в чекмеджета е смешно.

Борисов: С „поканата“ за разпит искат да ме сплашат

Той се съгласи, че отговори се дължат и няма неудобни въпроси. „Всеки политик, който избяга от отговори, не става за тази работа“. Дилов подчерта важността на парламентарните избори и необходимостта от съставяне на работещо правителство. България не е Белгия, за да може да издържи 3 години без кабинет. Искрено се надявам и смятам, че ще има правителство този път. Стига да влезе някакъв що-годе читав проект, а не такъв, който е създаден, за да бъде отказан, какъвто беше вторият кабинет на Слави, ще го подкрепят и формации, които играят крайно опозиционно, стига да се конструира някаква власт“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 18:52, 03 окт 21

Този фъфльо такива простотии дрънчи. Германците казват, че яко се краде от държавния бюджет- 20 до 30 процента. Сключват договори с нефелни фирми, качество нула, то не бяха катастрофи, срутища. И накрая плащали с ПМС. Обирджии. Горанов, ако бяхме правова държава вече щеше да е в затвора, заради хазартния бизнес. Менда също, както и Борисов. Тая кочина трябва още много да се чисти.

2 Анонимен 19:26, 03 окт 21

Тоя само шушука и нищо не му се разбира

3 Анонимен 09:50, 04 окт 21

ДР. дилов,ТИ СИ ПЕРМАНЕНТЕН СРАМ ЗА твоя ВЕЛИК БАЩА,НА КОГОТО ДЪЛЖИШ СВОЕТО" ОБЩЕСТВЕНО" ПОЛОЖЕНИЕ!
БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ОТТЕЧЕШ ВЪВ ВОНЯЩАТА КЛОАКА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама