Уникален запис на Джон Ленън се продаде за 50 000 евро

19:05, 29 сеп 21 / Любопитно 25 1668 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Касета на Джон Ленън от 1970 г. беше продадена за близо 50 000 евро на търг в Копенхаген. На нея той пее нечувана дотогава своя песен, наречена „Радио Мир“. На записа Ленън изразява и разочарованието си от имиджа на „Бийтълс“. Има и придружаващи Polaroid снимки на учениците с Ленън и копие от училищен вестник.

„Imagine“ на половин век

33-минутната лента е записана на 5 януари 1970 г., докато бившият Бийтълс прекарва зимата в западна Дания със съпругата си Йоко Оно.

Купувачът, който все още е неизвестен, направил оферта по телефона и станал собственик на касетата за 49 760 евро (58 000 долара). Той обаче няма право да използва лентата с комерсиални цели. 

Световен ден на групата, обявила се за по-популярна от Иисус

Въпреки че Ленън и Оно прекараха първата си седмица през зимата на 1969 г. в Дания инкогнито, пресата разбра и певецът организира пресконференция, която съвпадна с първия ден от учебния срок, припомнят от АФП, цитирани от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама