„Imagine“ на половин век

14:00, 11 сеп 21 / Любопитно 25 2640 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Части от текста на песента „Представи си“ („Imagine“) на Джон Ленън и Йоко Оно се бяха прожектирани през седмицата върху известни сгради по света в чест на 50-те години, изминали от издаването на прочутата песен и едноименен албум.

От парламента и катедралата „Сейнт Пол“ в Лондон до „Таймс скуеър“ в Ню Йорк с лазери изписват фразата „Imagine all the people living life in peace“ („Представи си, че всички живеят в мир“). Това става в навечерието на 9 септември, когато през 1971 г. се появява песента, често смятана от музикални критици и анализатори за една от най-великите песни на всички времена, припомня „Ройтерс“.

Световен ден на групата, обявила се за по-популярна от Иисус

Джон би харесал това“, написа Оно в специално изявление. „Представи си“ въплъщаваше това, в което навремето заедно вярвахме. И днес сме заедно и още вярваме в същото. Чувството е също толкова важно сега, както и когато беше написана и публикувана тази песен преди 50 години“.

Във вторник текстът бе прожектиран през нощта в Берлин, Токио и Ливърпул, родният град на Ленън, подобно на същата кампания, която Оно организира преди 20 години, пише „Дневник“. В петък беше разпространен ограничен възпоменателен тираж на албума като плоча от бял винил.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама