Логично е да сме партньори с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“

12:30, 27 сеп 21 / Политика 25 1726 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Има такъв народ“ се регистрираха в ЦИК само за парламентарните избори с 3 700 подписа, обявиха от партията на Слави Трифонов след регистрацията. 

„Алфа Рисърч“: Петков-Василев с потенциал от 8-9%

„Резултатът ще е такъв, какъвто реши българският народ“, каза зам.-председателят Тошко Йорданов. Попитан за прогнозите на социолозите, той допълни: „Човек не може да се ядосва на някой, който греши“.

Припомняме, че повечето социологически проучвания отреждат първото място на ГЕРБ, а ИТН изоства, като според някои те може да станат дори четвърта политическа сила. 

„Галъп“: ГЕРБ отново първи, ИТН - четвърти

Йорданов не отхвърли възможността за разговори в следващия парламент с „Демократична България“ и новата формация на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“.„Всички, които влязат - особено ако са там „Демократична България“ и новата формация, е логично да сме партньори, тъй като целите ни са едни и същи. Дано да има разум“, коментира той и подчерта, че от партията му не се страхуват от появата на нови формации, защото според него това е декомрацията. Той обаче бе категоричен, че с ДПС и ГЕРБ е абсурдно да имат всякакви взаимоотношения, предаде „Mediapool“.

Петков и Василев не откривали топлата вода

По-рано доскорошният депутат от „Има такъв народ“ Филип Станев коментора пред „NOVA NEWS“, че Петков и Василев били „симпатични като външност“, но не откривали топлата вода, защото техните идеи били приоритетите на страната. По думите му, ако Петков е нарушил Конституцията, ставайки министър с двойно гражданство, то това би било възможно най-лошият пример за българите.

„Те са новата вълна в българската политика, ние също сме част от нея. Бяхме отворени докрай към работа с т. нар. партии на протеста. Кабинет не се състави заради внезапно проявили се изблици на несъстоятелност“, смята той. Според него обаче е необичайно твърдението на Петков, че ще води разговори с ГЕРБ и ДПС, ако признаят за корупция.

За твърденията, че зад ИТН стои Маджо, Станев заяви, че ако няма доказателства, всичко е само клюки и сплетничене. „Има такъв народ“ има сериозна членска маса. Партийните ни членове си плащат членския внос в размер на 10 лв. Има и дарения, но ние спазваме волята на гражданите и вземаме 1 лв. субсидия“, обясни той.

Дончева не помни листче с надпис „500 K“

Дончева трябвало да свири на цигулка, а не да се занимава с политика

За спора с Татяна Дончева Станев каза, че никога повече няма да говори с нея. Тя много добре свири на цигулка, може би трябваше да си се занимава с това. Поведението ѝ е грозно, интригантства и сплетничи. На края на последния парламент тя беше изолирана от собствената си група. Защитиха я формално“, коментира гостът.

Относно казуса с Петър Илиев Станев заяви, че той не може да е ключов за определяне на едно управление. „Ние стоим зад хората, с които искаме да работим. Да го оставим на личното му спокойствие, той преживя много. Да не гледаме в миналото“, призова той.

„Сигурно си мислите неособено приятни неща за българския политически живот“

А малко след регистрацията на партията лидерът ѝ Слави Трифонов направи коментар на официалната си страница във Facebook. „За трети път отиваме на избори тази година. Сигурно си мислите неособено приятни неща за българския политически живот. И аз така. Особено когато го гледах отвън. А сега го гледам отвътре и ще ви кажа какво виждам. Българският политически живот е отражение на нашите мечти, желания, намерения, фантазии, страхове, надежди, неприязън, отвращение, участие, дистанция и какво ли още не. Всъщност, българският политически живот е отражение на самите нас. Колкото и тривиално да звучи, е точно така“, написа той. 

По думите му в парламента и в българския политически живот има различни хора. „И лоши хора, и добри хора, и глупави, и умни, и морални, и неморални, като всички нас. Точно колкото могат да се разберат хората, живеещи в един блок, в един квартал, в един български град, точно толкова могат да се разберат и депутатите в българския парламент. И да казвам, че не е хубаво, то просто си е така, и за това е по-добре нищо да не казвам. Освен това, че правя, каквото зависи от мен и колкото мога. Стремя се да постъпвам правилно и последователно. А и в крайна сметка демокрацията е прекрасно нещо, защото съдбата ни зависи от всички нас. Желая ви мъдрост, сила и успех“, посочи още Трифонов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Петър 15:43, 27 сеп 21

Всеки, който стане партньор с Демократична България може да очаква само нож в гърба!

2 Тодор 18:19, 27 сеп 21

Ако "Има такъв народ" искат да работят и да подкрепят компрометиран български олигарх като Иво Прокопиев, който седи зад политическите проекти на уж Демократична България и "Продължаваме промяната", нека ИТН да се коалират с тях, но едва ли са толкова глупави...

3 Анонимен 18:35, 27 сеп 21

Логично е да сте извън парламента защото не направихте нищо а дори казахте на пенсионерите като им трябват пари да си теглят кредит пълен Глупак

4 Анонимен 12:46, 28 сеп 21

Мдаааа след всичките циркове дето разиграхте двете партии, сега се прегърнете :)))

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама