Дончева не помни листче с надпис „500 K“

18:26, 14 сеп 21 / Политика 25 1873 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Нямам спомен в ръцете ми да е имало листче. Tака лидер на „Движение 21“ Татяна Дончева коментира обвиненията на депутата от „Има такъв народ“ Радостин Василев, че е правила опит да разцепи партията. Скандалът доби популярност с името „500 K“, тъй като според Василев по време на срещата му с Дончева тя е написала на листче „500 K“, които от ИТН разчитат като предложение от 500 хил. лв. 

Татяна Дончева предлагала на хора от ИТН да се отцепят срещу 500 000 лв.?

„Нямам спомен, не намирам логика да съм си драскала на листче, но тъй като всеки човек си драска на листче в определени моменти, аз не мога да го изключа. Аз нямам спомен в ръцете ми да е имало листче, но „500К“ в моите представи – никога не може да значи 500 000 и тези термини на младото поколение ми бяха неизвестни до вчера“, обясни тя  в ефира на bTV. 

Според нея изписването на „К“ в края на число, за да се символизират хиляди, се използва от младото поколение, докато тя е на 60 г. Дончева обясни, че в рамките на два часа тя убеждавала Василев, че хората от парламентарната група на ИТН не трябва да се доверяват напълно в решенията на лидера им Слави Трифонов. 

Спецпрокуратурата се самосезира по случая и проверява дали има корупционно поведение на народен представител. По димите ѝ държавното обвинение няма какво да проверява, защото самият Василев е заявил, че пари и подкуп не са му предлагани. 

„Нямам идея защо трябва да напиша „500К“ и някой да го тълкува. Досега не съм видяла спецпрокуратурата да ме е питала. След като основният свидетел каза, че никой не му е предлагал пари – какво се проверява, дали аз искала да цепя групата им“, допълни Дончева.

Дончева беше категорична, че партията на Слави Трифонов обслужва главния прокурор Иван Гешев и ДПС. Относно отцепването на депутати от ИТН, Дончева заяви, че за да се съставило правителство в 46-ото Народно събрание били нужни всички членове на парламентарната група на партията, а не част от тях. 

На въпрос защо е ходила при депутати от партията на Трифонов тя каза: „Вие искате ли да има правителство? Искахте! Всички хора неистово искаха правителство. Позицията на ИТН е откровено малоумна. Те нямат никакъв интерес да няма правителство. Освен когато ви налагат позиция – това е единственият субективен фактор“. 

Дончева каза още, че няма да дава подробности, защото след като обявила кои кръгове стоят зад Слави Трифонов, последвал скандалът „500 К“.

Слави Трифонов е психически и физически слаб

„Това, че Трифонов е една енигма в миналото назад заради концертната му дейност, не го прави в момента равностоен на Бойко Борисов, нито като възможности физически и психически да взема решения, добави Дончева. Слави Трифонов не контактува с групата си, никой не знае как той взема решения, нито кой му ги спуска. Така че тези хора, ако имат 2 грама разум, те би трябвало сами много по-лесно да стигнат до извода, че в тази работа има нещо нечитаво. И че те трябва да седнат да мислят как да вземат решения самата група, а не друга група вместо тяхната, подчерта Дончева.

„Има такъв народ“ е символ на подмяна, а не на промяна. Те събориха два парламента, не желаеха да създадат правителство. Когато са подбуждали Слави Трифонов да създаде партия, той е бил в друго психологическо състояние. „Има такъв народ“ са негодни да извършат промените. Те не могат да управляват“, заяви Дончева.

При Слави трифоновата партия има орда комплексари. Ордата комплексари е друга работа, те смятат, че системата им пречи, те смятат, че имат качества, имат потенциал, но системата им пречи. Поради което това пълно разминаване между преценката и реалността, води до абсолютно грешни решения... Тази група хора нямат политическо мислене, нямат рефлекси на хора здраво стъпили на земята. Те ще стоят във въздушното пространство и ще казват „ами какво зависи от мен, нищо не зависи, ами щом не зависи, значи нищо не правя”.

А гербаджиите в голямата си част са прости хора, които нямат самочувствието да стават по-сложни, но имат самочувствието да се възползват от поста, който са получили, от сделката, до която са се домогнали, коментира Дончева.

ИТН: Дончева е отровен бурен 

Татяна Дончева е отровен бурен, който пречи, заяви Любомир Каримански. По думите му ако Дончева е знаела, че „Има такъв народ“ работят със задкулисието, тогава какво е търсела като гост в предаванията на телевизия 7/8 на Слави Трифонов.

„След като е знаела, че Слави Трифонов от години взаимодейства с политическото задкулисие, защо Дончева беше негов гост. Това е един политик, който 30 години не донесе нищо“, заяви в ефира на bTV депутатът от „Има такъв народ“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама