5 признака, че котката не ви обича

18:30, 13 сеп 21 / Любопитно 25 3129 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Уви, домашните ни любимци понякога са много капризни и непредсказуеми и дори да се грижите за тях и да ги обичате от сърце, това не означава, че те имат същите топли чувства към вас. А с котките такова недоразумение се случва доста често.

Черна котка спаси жена от сигурна смърт

Така че котката не те обича, ако:

Първо, ако тя не ви посреща, когато се приберете вкъщи, а продължава да прави това, с което е заета в момента, сякаш нищо не се е случило, например, да почиства козината си.

Второ, ако котката няма желание да се отърка в краката ви или дори понякога да търси ласките ви, скачайки в скута ви. Дактилният контакт обикновено е знак на доверие и любов.

Трето, ако котката рядко се взира във вас с присвити очи. Според езика на котешките мимики, присвитите очи са еквивалент на човешката усмивка. Вашият домашен любимец не се „усмихва“, когато общува с вас? Това е повод да се натъжите, пише БГНЕС.

Четвърто, котката не ви носи нищо - ако никога не ви е доставила „подарък” като удушена птичка или мишка или може би просто някаква играчка.

И накрая, пето, котката не се интересува от вас и никога не е проявявала ревност, докато галите кучето или не се е опитала да ви попречи, когато просто с ентусиазъм сте се занимавали с нещо.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама