„Disney“ пуска всички нови филми първо в кината

20:00, 11 сеп 21 / Любопитно 25 2354 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Disney“ обяви, че всичките му филми, предвидени за излизане до края на годината, първо ще бъдат прожектирани в кината. Това щяло да донесе облекчение на кинотеатрите, които искат да се свържат отново с публиката, след като пандемията от коронавирус опустоши индустрията им, съобщи АФП.

„Disney“ и „Netflix“ искат да снимат филми у нас

Анимационният филм „Encanto“ ще бъде пуснат на големия екран на 24 ноември и няма да се появи на видео платформата на „Disney“ до 24 декември, се казва в изявление на компанията. Други планирани проекти, включително „The Last Duel“ на Ридли Скот, „Eternals“ на „Marvel Studios“ и „West Side Story“ на Стивън Спилбърг, ще бъдат прожектирани в кината поне 45 дни, преди да бъдат пуснати на друго място.

Решението беше очаквано с нетърпение от традиционните кина, след като развлекателният гигант наскоро избра да пусне поредица от големи продукции като „Black Widow“, „Jungle Cruise“ и „Cruella“ на своята платформа „Disney+“, отклонявайки част от приходите им.

Междувременно по-рано стана известно, че актрисата от „Black Widow“ Скарлет Йохансон съди „Disney“. Тя обвинява компанията в нарушение на договора, което ѝ коствало милиони долари от касови приходи, след като филмът беше пуснат на видео платформата.

Преди две години „Disney“ продуцираше съдържание както за театри, така и за телевизионни канали, но сега има директен достъп до публиката си чрез стрийминг, тенденция, ускорена от пандемията. В средата на август шефът на „Disney“ Боб Чапек заяви, че предпочита „гъвкавостта“ и способността да „следва потребителя, където и да отиде“.

Студията на „Warner Bros“ също бяха силно критикувани за решението си да пуснат всичките си нови филми до края на годината на своята платформа HBO Max, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама