Скарлет Йохансон съди Disney

19:25, 30 юли 21 / Култура 25 4016 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Актрисата Скарлет Йохансон ще съди Disney за нарушение на договора и онлайн стрийминг на „Черната вдовица“, съобщи РИА Новости.

Искът е заведен в съда в Лос Анджелис в четвъртък. Според документ, цитиран от „Вашингтон поуст“, договорът на актрисата предвижда възнаграждение в зависимост от печалбата на филма в кината и не предвижда премиерно онлайн излъчване на филма.

Disney умишлено, без правно основание, наруши договора от страна на Marvel, за да попречи на Йохансон да получи пълната печалба от договора“, гласи част от исковата молба.

Черната вдовица“, пуснат в кината и на платформата Disney + на 9 юли, спечели 318 милиона долара, далеч под очакванията. Според Асоциацията на собствениците на киносалони в САЩ ниският бокс офис е до голяма степен следствие от онлайн излизането на филма.

„Disney“ си избра латино Снежанка

Представители на актрисата се интересували от обсъждане на нови условия и преработване на договора, но нито Marvel, нито Disney откликнали на това.

Според изданието пускането на филма на стримийнг платформата Disney + може да „струва“ на Йохансон над 50 милиона долара, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама