Топ 5 новини от седмицата

09:00, 05 сеп 21 25 2662 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. „Непоискано мнение с Андрей Арнаудов“: Тъга по тъгата за Зуека

Обичаният актьор Васил Василев – Зуека обяви, че е напуснал България още преди месеци. За това през този сезон няма да го гледаме на екрана на телевизора. Тази новина предизвика множество коментари в социалните мрежи, които съдържаха адмирации към смелостта му, жестоки критики към българската реалност и тъга от взетото решение. Именно обществената реакция по темата стана тема в тазседмичния коментар на Андрей Арнаудов в рубриката му „Непоискано мнение“ в Topnovini.

2. Зайкова към Радев: Дайте акъл на следващите, явно ние се провалихме

Депутатът от „Има такъв народ“ Мика Зайкова изненадващо се появи на среща на държавния глава Румен Радев с граждани на Смолян. Тя му зададе въпрос, свързан с концесията на пловдивското летище, проектът за която според нея е провален заради искан рушвет. „Г-н президент, не е зле Летище Пловдив да стане гражданско летище. Вие като летец да помогнете и да дадете акъл поне на следващите - явно ние се провалихме, няма какво да си говорим“, обърна те Зайкова към президента.

3. Докато проверката тече: Книгата на Петър Илиев е съкратена със задна дата

Книгата „Компетенцията на Народното събрание“ на номинирания от „Има такъв народ“ за вътрешен министър адв. Петър Илиев отново се продава, но в „съкратен вариант“. Това съобщи фейсбук групата „Правна лудост“, която разкри съвпадението на цели страници от изданието с дисертацията на доц. Наталия Киселова от Юридическия факултет на СУ на тема „Парламентарен контрол“. Неоспоримите прилики между двата научни труда доведоха до назначаване на проверка за плагиатство срещу Петър Илиев в средата на месеца, със забавяне от шест години. И докато проверката тече, книгата на Петър Илиев изведнъж намаля с 80 страници със задна дата. Така издадената от „Нова звезда“ версия вместо първоначалните 698 вече е 618 страници.

4. Какви ограничения предлага Ангел Кунчев?

Здравните власти вече обявиха затягане на мерките от следващия вторник – 7 септември, като новите ограничения се определят по-скоро като либерални. Преди окончателното решение обаче главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев направи далеч по-строги предложения. Той искаше заведенията на закрито да допускат само клиенти, които са ваксинирани, преболедували COVID-19 или с негативен PCR тест, както и при 100% наличие на ваксиниран персонала. Toй настояваше същото да важи и за културните мероприятия и институции като музеи и галерии. Искането му за делене на хората на ваксинирани и неваксинирани обаче не бе добре прието от обществото.

5. Министерско интервю беше прекъснато заради… морков с характерна форма

Министерско интервю в Нова Зеландия беше прекъснато заради морков с фалическа форма. Смешният видеоклип стана изключително популярен в социалните мрежи и потребителите се съгласиха, че работата от вкъщи с деца определено е предизвикателство. Става въпрос за Кармел Сепулони - министър на социалното развитие на Нова Зеландия, която давала интервю за местна медия на живо онлайн, когато в офиса ѝ нахълтал нейният син. На клипът се вижда, че той много държи да покаже на майка си морков с характерната фалическа форма, който намерил в покупките от супермаркета.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама