Пътни строители блокираха части от „Тракия“ и „Хемус“

12:10, 20 авг 21 25 4224 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пътни строители от Бургас и Шумен блокираха части от автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ в знак на протест заради милиони неизплатени суми за дейности и заплати. 

В Шумен служителите на пътностроителната фирма „Автомагистрали - Черно море“ блокираха пътния възел на магистрала „Хемус“ край село Белокопитово, както и направленията към Русе и Търговище. Работниците на дружеството от Бургас пък блокираха в 10.30 часа едното платно за движение на изхода на Бургас към магистрала „Тракия".

Пътни строители блокираха шосета заради неполучени заплати

Недоволството на над 800 служители продължава, след като вече седмица от началото на протестните действия продължава да е факт заради липсата на яснота за разплащане на дължимите към фирмата пари. Държавата дължи 37 млн. лева за извършени ремонти на магистрала „Тракия“ от тях 8 млн. лв.за заплати. Служителите на фирмата са категорични, че протестите им ще продължат докато парите, дължими от държавата, не бъдат изплатени, предава БГНЕС.

Предстоят съкращения на служители. Протестиращите декларират, че синдикалните действия нямат политически характер. Работниците поставят ултиматум, ако парите не постъпят в сметките на „Автомагистрали“ до края на днешния ден да сезират прокуратурата и европейските институции за „геноцида, който се налага на работещите от страна на държавните чиновници и нелегалната конкуренция с прякото участие на държавата в този бранш“.

АПИ възложила поръчки за над 1,5 млрд. лв. при бюджет от 382 млн. лв.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството заявиха в четвъртък, че ще търсят възможности да осигури средства за изплащане на дължимите суми към „Автомагистрали - Черно море“, като основната цел е да се осигурят средства за изплащане на заплатите на работниците. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама