В актуализацията на бюджета нямало пари за болнични на карантинирани

10:30, 08 авг 21 / Политика 25 3790 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

В нашата партия всичко се случва практично. Постът на финансов министър ми беше предложен веднага след края на първия проектокабинет. Това заяви предложеният за министър на финансите от „Има такъв народ“ Пламен Данаилов в ефира на Нова телевизия.

Мандатът на „Има такъв народ“ е върнат: Иво Атанасов е кандидатурата за правосъден министър

По думите му те ще очакват подкрепа най-вече от партиите, с които имат обща цел и визия. Той отбеляза, че, че познава голяма част от министрите в предложения кабинет. Иво Атанасов, който зае мястото на Момчил Иванов като претендент за правосъден министър в последния момент, Данаилов определи като „изключителен професионалист с богат опит“.

Ива Митева: Възможно е да има смени в състава на кабинета на „Има такъв народ“

Не се обмисляли още смени в кабинета

Кандидатът за финансов министър коментира думите на председателя на парламента и депутат от „Има такъв народ“ Ива Митева, че „до провеждане на избора в Народното събрание има възможност за смени в състава на предложеното правителство“, като заяви, че не знае да се обмислят още смени. 

Идеята служебният кабинет да стане редовен

Пламен Данаилов обаче не даде ясен отговор дали от партията на Слави Трифонов биха подкрепили служебния кабинет да стане редовен, ако евентуално те не получат подкрепа и третата партия, на която президентът връчи мандата, го излъчи. Това е нещо бъдеще и доста несигурно събитие. Нека да видим какво ще се случи и какви са политиките, които ще изпълнят (бел. ред - от служебния кабинет) и с които се ангажират. Тогава ще направим правилната преценка“, каза той. 

Нинова ще предложи служебният кабинет да стане редовен, ако третият мандат отиде в БСП 

Пропуски в актуализацията на бюджета на служебния кабинет

Според него актуализацията на бюджета, така, както беше представена от служебния кабинет, прилича на нещо, което е съставено набързо, без да са отчетени редица факти“. По думите му това не било само негово мнение, но и становището на фискалния съвет към парламента. 

Той твърди, че нова актуализация може да бъде направена много бързо, но в предложената от служебното правителство липсват пари за болнични на карантинирани заради коронавирус. Всеки карантиниран излиза в болничен за две седмици, а не са предвидени средства за това.

Планът за устойчивост

Пламен Данаилов отбеляза, че време за преразглеждане на Плана за устойчивост почти няма. Именно затова той посочи, че вероятно ще бъдат преразгледани само някои проекти. „Има риск, но ако се внесе до края на септември, министър Пеканов ме увери, че няма проблем да бъдат получени първите 13% от милиардите от ЕС“, обясни кандидатът за финансов министър. 

Той подерта още, че „Има такъв народ“ ще подкрепят запазване на данъчните ставки такива, каквито са в момента.  Данаилов смята и че 2024 г. е трудно постижим срок за влизането ни в еврозоната. 

Quote Icon Ако едно вещо лице се справя добре в съда, може да постигне доходи между 10-15 000 лв. на месец, твърди Пламен Данаилов

Относно изказването на Татяна Дончева, която постави под съмнение професионалната му квалификация и доходите му, Данилов заяви следното:Тези думи са на човек, който очевидно не познава съдебната система. Смея да твърдя, че ролята на независимите експерти е да подпомагат съда да вземе справедливо решение. Те са достатъчно добре платени и може да се издържат само от това“. Той обясни, че ако едно вещо лице се справя добре, може да постигне доходи между 10-15 000 лв. на месец.

Дончева за кабинета на „Има такъв народ“: Персони без капацитет

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Маринова 16:12, 08 авг 21

Не знам за тия министър, но тая дама в образованието не става! Нека първо поработи в системата, писле зам. министър, и писле пи нагоре, а сега Обидно! Пак ли калинки, Аман!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама