„Virgin Galactic“ отново предлага билети до Космоса

19:20, 07 авг 21 / Любопитно 25 3541 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Virgin Galactic“ започва да продава билети на „космически туристи“, като цената на едно място започва от 450 000 долара, предадоха световните информационни агенции.

САЩ няма да признаят Безос, Брансън и спътниците им за астронавти

В изявление компанията посочва три възможности за потребителите на „частния пазар на астронавтиката“: единично пътуване, „семеен пакет“ или опция за пълно изкупуване на полет. Следващият полет на космическия кораб „Unity“ е насрочен за края на септември и е платен от италианските ВВС.

Старт на космическия туризъм: Ричард Брансън излeтя в Космоса

„Virgin Galactic“ успешно изстреля своя четириместен кораб „Unity“ на 11 юли, с който излетя Ричард Брансън. След като се отдели от самолета-носител, „Unity“ независимо се изкачи на надморска височина над 80 километра, където екипажът можеше да почувства безтегловност за няколко минути. След това устройството започва да се спуска и кацна безопасно на територията на частен космодрум в американския щат Ню Мексико, пише БГНЕС. 

Космическите спектакли през август

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама