Партиите на протеста викат Гешев в парламента

20:38, 27 юли 21 / Политика 25 2770 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Така наречените „партии на протеста“ - „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ са внесли искане за изслушване в парламента на главния прокурор Иван Гешев. Това обяви във Facebook Арман Бабикян. 

Невалидна ли е дипломата на Иван Гешев?

„Заедно с „Демократична България“ и „Има такъв народ“ постигнахме съгласие и внесохме искане за изслушване на главния прокурор през тази седмица. Изслушването ще бъде във връзка с Бюрото за защита на свидетели, което през миналата година не е защитавало свидетели, но в последните години бюджетът му е увеличаван многократно“, написа той. 

Рашков сезира зам. главния прокурор за Гешев

Припомняме, че преди дни Държавната финансова изнспекция започна проверка на разходите на Бюрото за защита на свидетелите. Негови служители попаднаха във фокуса на общественото внимание с участието си в претърсванията в президентството през юли миналата година, станали един от поводите за гражданските протести с искане за оставка на главния прокурор и тогавашното управление на държавата. Новото им правомощие стана възможно след като функциите на Бюрото бяха разширени месеци преди това със законови промени, инициирани от Гешев. 

А Бойко Рашков информира миналата седмица в интервю за bTV, че с 9 - 10 млн. лв. бюджет Бюрото през миналата година не е защитавало никого освен Иван Гешев. Тогава той определи като закъсняло предложението на законопроекта на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ това бюро да бъде ликвидирано и да бъде преместено на място, където ще изпълнява присъщите си функции, а именно - да защитава свидетели.

Проектът можете да видите тук.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама