Фалшив ли е подписът на Кацаров в документите на „Пирогов“?

16:05, 18 юли 21 25 3286 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. На 1 март поисках копие на документацията от „Пирогов”. Не съм лежал в болницата, не са ми давани никакви лекарства. Всичко, написано от лечебното заведение, е фалшиво. В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран. Това заяви пред Нова телевизия здравният министър д-р Стойчо Кацаров, показвайки цялата медицинска документация, която му е дадена от „Пирогов”.

Преди дни директорът на най-голямата болница за спешна помощ у нас беше уволнен след обвинение за лечение на над 400 пациенти-фантоми. Един от мнимите болни се оказа самият здравен министър. От лечебното заведение обаче обясниха, че Стойчо Кацаров не само, че е бил преглеждан, но е и получил лечение отвъд правилата. Здравният министър категорично отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов.

Лекарят на Кацаров: Диагнозата му е лъжа, но той ме предаде за политически дивиденти

„Пациентът не може по свое желание да отиде на контролен преглед. Доц. Атанасов ме извика на 23 януари. Искаше да направим скенер на белия дроб след преболедуването ми от коронавирус. Защо някой, който иска да ми прави услуга, не ме вика в едномесечния срок, когато имам право безплатно да се възползвам от услугата, а ме вика 10 дни по-късно? Аз съм здравноосигурен, прегледан съм и ми е направено изследване в лечебно заведение, което има сключен договор с НЗОК. Защо да не мога да получа това изследване, платено от касата? Смятате ли, че да ми лепнат стигма чернодробна цироза до края на живота струва 100, 200 или 300 лв.?”, пита Кацаров.

По думите му директорът на болницата носи отговорност за подобни фалшиви документи. „За това го уволних. Опитът да се оправдаят, че ми правели услуга, за да не плащам нещо, което имам право да получа безплатно, е абсолютно нелеп”, каза още министърът на здравеопазването.

„Пирогов” иска оставката на здравния министър и шефа на Касата

Според Кацаров кой и как ще бъде наказан за подобно фалшифициране ще реши съдът. „Случаят показва в какво състояние заварвам здравната система след 10-годишно управление на ГЕРБ”, коментира още министърът. Според него кризата с коронавируса не е управлявана правилно.

„Стойчо Кацаров подписа пред очите ми всички необходими декларации

По-късно д-р Христина Каменова от „Пирогов” коментира, че Стойчо Кацаров пред очите ѝ е подписал всички необходими и задължителни декларации за хоспитализация в болничното заведение. „Стойчо Кацаров беше изпратен от началника на клиниката доц. Атанасов със своята съпруга да бъдат прегледани и той евентуално да бъде приет и хоспитализиран на легло във вътрешна клиника. Нетърпеливо изчакаха своето влизане. На пациента му беше направено ЕКГ, бяха му вези всички кръвни изследвания, беше направен и скенер на бял дроб”, каза тя.

„Нека докаже по какъв начин друг е подписал собствените му документи. Пред собствените ми очи е подписал абсолютно всичко”, допълни Каменова. „Дали пациентът ще остане на легло - това решава началникът на клиниката спрямо всичко, което е правено. Те са преценили, че може да бъде оставен на домашен престой. По негово желание той не е останал да пролежава в болницата за дните на хоспитализация”, обясни още тя. И допълни: „Подписал е всички документи за хоспитализация. Бил е съгласен, минал е и през регистратурата, където е сканирана личната му карта и след това е преценено къде да се лекува”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама