В Япония планират превози с летящи коли до 2025 г.

16:00, 10 юли 21 / Любопитно 25 2299 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Най-големият японски авиопревозвач Japan Airlines планира да започне търговски полети на летящи автомобили до 2025 г., съобщи бизнес вестникът Nikkei. Отбелязва се, че на първия етап се планира стартиране на услуга за превоз на пътници между летището и туристическите обекти в префектура Мие. Според изданието вторият по големина въздушен превозвач в страната All Nippon Airways също проучва възможността за създаване на подобна услуга до 2025 г.

Къде се намира най-скъпото мангово дърво?

В Япония тестовете на подобни машини вече са в ход, но липсата на ясни правила пречи на тяхното развитие и отблъсква големите инвеститори. Тази година японските власти засилиха разработването на график и процедура за експлоатация на летящи автомобили, за да започнат да ги използват за доставка на стоки до отдалечени острови от 2023 г., а от 2025 г. да започнат да превозват пътници, включително в основната територия на страната, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама