Къде се намира най-скъпото мангово дърво?

20:00, 23 юни 21 / Любопитно 25 3381 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Жител на индийския щат Бихар е инсталирал камери и е наел местни жители, които да пазят манговото дърво от сорта „Миядзаки” - едно от най-скъпите в света.

„Това е най-скъпото манго в света, наречено „Taio no Tamago” или „Egg of the Sun”, което расте в префектура Миядзаки, Япония. Това мангово дърво е на 25 години. То е най-скъпото мангово дърво в света”, каза Викас Дас, собственикът на дървото, пред РИА Новости.

Той отбеляза, че дървото се пази от местните жители и е под постоянно видеонаблюдение. Саркар добави, че този сорт плод има специален вкус и мирис и планира да го продава на търг.

Мангото „Миядзаки” получава името си от префектурата в Япония, където се отглежда. Средно едно манго тежи около 350 грама и е много богато на антиоксиданти, бета-каротин и фолиева киселина. Също така съдържанието на захар в този плод е средно с 15% по-високо от това в другите сортове манго. Цената за плод манго „Миядзаки” започва от 107 долара за килограм и може да достигне до 3600 долара, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама