Пицар работи години наред като зъболекар в Сицилия

19:35, 23 юни 21 / Любопитно 25 3220 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Финансовата полиция на Италия откри нелегален зъболекарски кабинет в сицилианския град Месина.

Според звеното за сигурност на Министерството на финансите разследването на измамника е започнало, след като служителите на реда забелязали постоянен поток от хора към и от апартамента му в предградие на Месина. Проверка на място показала, че мъжът има статут на данъкоплатец като пицар.

Задържаха зъболекар заради измами за десетки хиляди левове

Оказало се, че италианецът „е оборудвал истински зъболекарски кабинет с необходимото оборудване, състоящо се от стая и дори зъботехническа лаборатория, които не са санирани и не отговарят на санитарно-хигиенните изисквания“, се казва в полицейския доклад.

Псевдо-зъболекарят е работил без лиценз в продължение на няколко години и успял да се сдобие с постоянна клиентела - пациентите му са си записвали часове по телефона.

„Хвани ме, ако можеш”: Мъж измамил десетки хора, влизайки в различни роли

55-годишният сицилианец е арестуван, а документите от нелегалната му медицинска практика са предадени на съдебната власт по обвинение в незаконна медицинска дейност. Освен това той подлежи на данъчна ревизия поради липсата на каквато и да е информация за получените от него доходи през последните няколко години, пише АФП, цитирана от БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама