Задържаха зъболекар заради измами за десетки хиляди левове

14:52, 18 фев 21 / Общество 25 1756 Шрифт:
Цветилена Симеонова

34-годишен зъболекар е задържан заради измами за десетки хиляди левове. Според данни на прокуратурата за периода от януари до средата на септември 2020 г. той е работил за клиника в Перник и е измамил трима пациенти.

Той ги е въвел в заблуждение за поставяне на дентални импланти и метолокерамични коронки, като така им е причинил имотна вреда в размер на 17 003 лева. Спрямо обвиняемия е взета мярка за процесуална принуда – забрана за напускане на пределите на страната. Прокуратурата ще поиска постоянното му задържане под стража.

В интервю за Нова телевизия пациенти съобщават, че схемата продължава вече близо 2 години, като дори излиза от пределите на страната. Измамените са десетки, а парите - хиляди.  Общото между тях е, че през последните две години се доверяват на един и същи зъболекар - доктор Ивайло Петров. Всички те попадат в схемата му и губят. Едни само пари, но при други последствията са и здравословни.

Д-р Петров е на 34 години. Завършва висшето си образование в София. Именно от столицата започват и първите му измами, за които сигнализират излъгани хора. Сред тях са не само пациенти, но и зъботехници. Схемата, разказват те, почти винаги е една и съща. Всичко започва с капаро. Обикновено се дава на ръка и без документи. „Поиска ми капаро от 300 лева. След още две посещения каза, че иска да се плати цялата сума от 900 лева”, разказва Райчо Лютаков.

В някои от случаите след плащането лекарят изчезвал, без да извърши манипулацията, твърдят потърпевши. В други обаче правил това, за което му е платено. Или поне така казвал на пациентите.

За последните две години докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник, разказват хора, които са се лекували при него. В града на миньорите той използва кабинет под наем, собственост на Людмила, която в последствие разбира за всичките измами. „Освен измамите за импланти, които са най-фрапиращи, защото става дума за хирургична намеса, има хора, които са си предплатили по 200-300 лева за лечение на зъби”, разказва тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.