Храни, които не бива да ядем горещи

16:00, 26 юни 21 / Любопитно 25 2989 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Някои популярни храни се препоръчва да се консумират охладени, вместо докато са още горещи, каза Анте Гал, говорител на Германското общество по хранене.

Това се отнася най-вече до пастата, картофите и ориза. Високото съдържание на нишесте и въглехидрати в тях води до скок в нивата на кръвната захар. Въпреки това, когато се охладят, те не само спомагат за регулирането на нивата на захарта, но и имат положителен ефект върху функцията на червата.

Здравословни сутрешни навици веднага след събуждане

„Когато тези храни се консумират охладени, нишестето в тях се отделя като продукт на разлагането. Това има положителен ефект върху чревната флора, регулира кръвната захар и дори може да ви помогне да отслабнете“, обясни Анте Гал.

Най-доброто време за закуска

Причината за това е, че нишестето се абсорбира по същия начин, както и фибрите. Това укрепва чревната флора и подобрява храносмилането. Регулирането на нивата на захарта помага на тялото да намали усещането за глад, а калориите в студените нишестени храни са по-малко, пишат от РИА Новости, цитирани от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама