Маргарита Королева, диетолог и директор на частна клиника обяснява в интервю за радио „Спутник“ защо човек не трябва да пие кафе непосредствено преди или след хранене, съобщава РИА Новости.
Започването на деня с чаша кафе на закуска не е най-здравословният навик, тъй като ободряващата напитка пречи на усвояването на хранителните вещества, които влизат в тялото с храната, обясни лекарят.
„Не препоръчвам кафе на моите пациенти на гладно или веднага след хранене. Кафето пречи на усвояването на минерали като желязо, цинк, магнезий и калций. Тези минерали са основни както за здравето на жените, така и на мъжете“, каза Королева.
Силното кафе и рап музиката подобряват рефлексите на шофьора
Времето между основните хранения е идеално за кафе. В този случай всички полезни свойства на кафето ще работят и минералният баланс в организма няма да бъде нарушен, обяснява диетологът.
„Кафето е най-добре да се използва между храненията като вид ритуал. Това трябва да се извършва поне половин час преди хранене или поне час след хранене", заключи Королева, цитирана от БГНЕС.
***
Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!
Добави коментар