Кога е най-подходящо да пием кафе

07:30, 11 юни 21 / Любопитно 25 2494 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Маргарита Королева, диетолог и директор на частна клиника обяснява в интервю за радио „Спутник“ защо човек не трябва да пие кафе непосредствено преди или след хранене, съобщава РИА Новости.

Започването на деня с чаша кафе на закуска не е най-здравословният навик, тъй като ободряващата напитка пречи на усвояването на хранителните вещества, които влизат в тялото с храната, обясни лекарят.

Не препоръчвам кафе на моите пациенти на гладно или веднага след хранене. Кафето пречи на усвояването на минерали като желязо, цинк, магнезий и калций. Тези минерали са основни както за здравето на жените, така и на мъжете“, каза Королева.

Силното кафе и рап музиката подобряват рефлексите на шофьора

Времето между основните хранения е идеално за кафе. В този случай всички полезни свойства на кафето ще работят и минералният баланс в организма няма да бъде нарушен, обяснява диетологът.

Кафето е най-добре да се използва между храненията като вид ритуал. Това трябва да се извършва поне половин час преди хранене или поне час след хранене", заключи Королева, цитирана от БГНЕС. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама