Връщат загубено портмоне след 46 години

16:00, 06 юни 21 / Любопитно 25 2312 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

През 1975 г. Колийн Дистин е едва на 20 години, когато посещава историческия театър „Majestic Ventura“ в Южна Калифорния, който по това време функционира като киносалон. По време на прожекцията на филма Колийн оставя портфейла си в чантата, но след като излиза от прожекцията разбира, че не е вътре.

Българка от Канада дари 1500 евро на смолянчанина, върнал портфейл с пари

На следващия ден се свързва с отговорника на мястото, но ѝ казват, че не са намерили нищо. Сега, 46 години по-късно, се връща… за да си вземе портмонето.

„Majestic Ventura“ е домакин на концерти на живо и претърпява няколко ремонта по време на пандемията. Един ден работниците остават безмълвни при откриването на червеното портмоне, което по някакъв начин е попаднало на тавана на театъра. Том Стивънс, служител на мястото, каза пред местната преса, че портфейлът е намерен на място, пълно с опаковки за шоколади, кутии от напитки и билети за кино.

След като отварят това неочаквано съкровище, откриват, че вътре има стари снимки, билет за концерт на „Grateful Dead“ и името на собственика: Колийн Дистин. Откритието толкова изненадва всички работници, че те се сещат да я потърсят в интернет и че социалните мрежи правят своята магия, за да се случи всичко това.

Кога да започнем да учим децата да инвестират?

„Някой знае ли Колийн Дистин? Докато правехме ремонт, намерихме портфейла й. Има много снимки на хора и са страхотни. Някой може да ги иска. Така че, ако сте или познавате Колийн, пишете ни, портфейла е тук, при нас“, пише с съобщението във Facebook.

За кратко време публикацията набира скорост в социалните мрежи и много хора го споделят, за да се опитат да намерят Колийн. Тя получава много съобщения във Facebook от хора, които твърдят, че са намерили портфейла ѝ. А след като се свързала с театъра, отишла на следващия ден да си го вземе.

„Наистина е прекрасно. Това казва много за нашето общество, че хората търсят човешка история и нещо, за което да се чувстват добре. Хората трябва да видят благодарността. Мисля, че има толкова много други негативни неща, че мисля, че това е развълнувало хората“, казва тя, след като получава портмонето, в което има и снимки на майка ѝ, която е починала преди няколко години, пише „Ту отро диарио“, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама