Кога да започнем да учим децата да инвестират?

20:05, 21 фев 21 / Любопитно 25 2324 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Децата трябва да бъдат научени как да се справят с финансите си от най-ранна възраст, така че да започнат да управляват собствения си инвестиционен портфейл до тийнейджърските си години под наблюдението на родителите, казва Филип Фрей, изпълнителен директор на Швейцарската асоциация на организациите за финансово планиране.

65% от домакинствата живеят с доход под месечния праг

„Възможно е детето да се научи да формира инвестиционен портфейл от юношеството. Важно е това да бъде ясно регламентирано от момента, в който то получи достъп до средства или своя сметка и родителите могат да наблюдават процеса“, каза Фрей пред РИА Новости, цитирана от БГНЕС. 

Снимка: CanStockPhoto

Според експерта е важно децата да се научат как да се справят с финансите от най-ранна възраст и най-добре е да започнете с джобните пари.

„Децата трябва да се научат как да боравят с джобните си пари в ранна възраст, може би от 6-годишна възраст. В началото това могат да бъдат малки суми, около 2-3 франка, а по-късно и повече“, съветва финансистът.

България остава с най-ниска минимална заплата в ЕС

„С течение на времето децата могат да използват джобните си пари, за да правят свои малки покупки, като например дрехи. Така те постепенно стават независими и се научават да се справят сами с финансите, с които разполагат”, отбеляза Фрей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама