Първа смяна в транспорта: Освободиха ръководителя на правителствения авиоотряд

09:00, 04 юни 21 / Политика 25 2318 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Държавният авиационен оператор (бившият правителствен Авиоотряд 28) има нов ръководител. Това съобщи служебният министър на транспорта Георги Тодоров за „24 часа“.

С поста си се разделя ген. Тодор Коджейков, а на негово място застава ген.-майор Златко Златев. Той е дългогодишен летец, като няколко години е бил и ръководител на авиобаза „Крумово“. По времето когато Николай Ненчев оглавяваше Министерството на отбраната Златев подаде рапорт за освобождаване от военна служба поради придобиване на право на пенсия. След освобождаване на заеманата от него длъжност, той продължи да работи в Авиоотряд 28.

Припомняме, че бившият шеф на правителствения авиоотряд Тодор Коджейков, преди да заеме тази длъжност бе шеф на НСО, а от 2001 до 2009 г. е бил и бодигард на Бойко Борисов. Той влезе като изпълнителен директор в правителствения авиоотряд през 2015, като година преди това подаде оставка от ръководната си позиция в Националната служба за охрана.

Фалконът пак се счупи преди полет на Борисов

По време на службата на Коджейков имаше няколко инцидента с правителствения „Фалкон“, при които той трябваше да се приземи аварийно. Под негово ръководство ДАО многократно бе обвинявана за липсата на медицински хеликоптер, както и за бавните процедури по закупуването на въздушна линейка.

За Борисов хеликоптер има, но за бедстващите в планината - не

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама