Фалконът пак се счупи преди полет на Борисов

15:00, 19 фев 20 25 2704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малкият правителствен самолет "Фалкон" пак се е повредил. В четвъртък с него трябваше да лети премиерът Бойко Борисов за участие в Европейския съвет в Брюксел.

При предварителното облитане на самолета, което е задължително преди всеки полет с премиер, президент или шеф на Народното събрание, е отказал автопилотът, съобщава Нова телевизия.

Заради същата авария в края на миналата година фалконът с Борисов на борда кацна аварийно в София. През април м.г., при кацане в Брюксел, самолетът спука гума. През февруари 2015 г. пък се наложи машината да кръжи над София и да кацне обратно, защото колесникът й не се прибра при излитането за Брюксел.

Заради аварията самолетът няма да може да се ползва отново за дълго време. Междувременно Бойко Борисов ще трябва да пътува до Брюксел с големия правителствен "Ербъс". 

Припомняме, че в края на миналата година правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2019 г.

Средствата в размер до 55 000 000 лева ще бъдат разходвани за нуждите на Авиоотряд 28 за доставка на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение и за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване на въздухоплавателното средство.

През последните години правителственият самолет претърпя няколко малки аварии. Заради технически проблем фалконът, с премиера Бойко Борисов на борда, кацна аварийно в София. През април, при кацане в Брюксел, самолетът спука гума. През февруари 2015 г. се наложи машината да кръжи над София и да кацне обратно, защото колесникът й не се прибра при излитането за Брюксел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама