Аржентина почетe Марадона със статуя и специални екипи

08:30, 04 юни 21 / Свят 25 2470 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В Аржентина отдадоха почит на великия Диего Армандо Марадона със статуя, която бе открита преди световната квалификация срещу Чили. На него футболистът е с ръце на кръста и топка в краката.

Двубоят, завършил с равенство 1:1 и бе първият домакински мач за националния тим след смъртта на Дон Диего. Освен с паметника капитанът Лионел Меси и компания почетоха паметта на легендата и със специални екипи. Преди двубоя играчите на „Албиселесте“ носеха фланелки с №10 и лика на Марадона, над който бе изписана рождената му година - 1960-а, и знака на вечността.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лекарят на Марадона е фалшифицирал подписа му

Легендата почина на 25 ноември миналата година, когато получи сърдечен удар. Марадона не бе в добро здраве и в дните преди да напусне този свят, именно за това работата на лекарския му екип дълго време се разследваше. Специална комисия от 20 експерти, извършила аутопсия и пълно разследване, заключи, че Дон Диего е „оставен да умре“ от медицинските лица, отговаряли за състоянието му.

Адвокатът на Марадона: Дъщерите му го ограбиха и го изоставиха

Марадона е считан за един от най-добрите футболисти в историята. Той е световен шампион с Аржентина от 1986 г., двукратен първенец на Италия с „Наполи“, както и носител на Купата на краля с „Барселона“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама