Заключителният доклад: Марадона е оставен да умре

11:12, 02 май 21 / Спорт 25 3278 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Диего Армандо Марадона е „оставен да умре“ от медицинските лица, които са отговаряли за здравето му в последните месеци. Това гласи заключението на специална комисия от 20 експерти, извършила аутопсия и пълно разследване след смъртта на световния шампион с Аржентина от 1986 г.

Легендарният футболист си отиде от този свят на 25 ноември 2020 г., близо месец, след като навърши 60 години.

Адвокатът на Марадона: Дъщерите му го ограбиха и го изоставиха

В доклада, който се състои от 70 страници, като конкретна причина за кончината му се посочва пълно спиране на сърдечната дейност. „Марадона е получил неадекватно, недостатъчно и хаотично лечение като за неговото състояние в последните няколко седмици преди фаталния край. То е довело до бавна и агонизираща смърт, като само приемането на огромни дози болкоуспокояващи е спирало това да бъде и болезнена такава“, пише в доклада, съобщава bTV.

„Съвсем ясни признаци“ за влошено състояние и заплаха за живота на Марадона са пренебрегнати в седмицата преди да настъпи смъртта му. Прокуратурата ще трябва да определи дали това е станало от некомпетентност, или е било съвсем съзнателно и умишлено.

Лекарят на Марадона е фалшифицирал подписа му

Според заключението Марадона е „започнал да умира“ 12 часа преди да настъпи смъртта, но въпреки това не му е оказана никаква помощ, не е извикан екип или не са взети други мерки. Той си е лежал в стаята си в къщата в Тигре, а хората, които са се грижили за здравето му, са били в съседни помещения и не са предприели нищо.

Повдигнати са обвинения срещу 7 души. Сред тях са Луке, психотерапевтът Аугустина Косачов, две медицински сестри, живели в къщата на бившия нападател в последните му месеци, както и адвокатът Матиас Морла - юридически съветник и импресарио на легендата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама