Защо филмовите продуценти обърнаха поглед към Гърция?

18:35, 31 май 21 / Любопитно 25 3620 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Все повече чуждестранни продуцентски компании избират да снимат филми, телевизионни сериали, реклами и документални филми в Гърция, привлечени както от нейната природна красота, климат и светлина, така и от богатото ѝ културно наследство, пише „Катимерини”.

Продукции на обща стойност над 200 милиона евро трябва да бъдат заснети тази година в Гърция, въпреки че първите пет месеца на 2021 г. са загубени поради пандемията.

Специалният епизод на „Приятели“ разкрива дълго пазена тайна за Рос и Рейчъл

Експерти подчертават, че тази промяна не е случайност, а началото на тенденция към развиването на нова икономическа дейност в Гърция с множество ефекти не само за имиджа на страната в чужбина в полза на туризма, но и за заетостта и за стотици местни малки и големи фирми, ангажирани по един или друг начин с тази дейност, пише БГНЕС.

Продукции на гиганти като Netflix и Disney + ще бъдат заснети на гръцка територия, докато лидери в модата като Dior, който миналата седмица обяви, че ще организира голямо събитие в Гърция, потвърждават, че това не е временна фирмена политика.

Тузара ще участва в новия „Сексът и градът“

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама