Нямаше идиот, който да не знаеше, че парламентът няма да издържи дълго

11:05, 15 май 21 / Политика 25 3931 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В този парламент нямаше идиот, който да вярваше, че ще изкара повече от един месец. Ако е имало, искам да му знам името, защото трябва да се документира медицинско, коментира бившият депутат от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в предаването „Панорама“ по БНТ.

27 дни по-късно: Краткият, но бурен живот на 45-ия парламент

По думите му миналите избори не са били честни. А 45-ият парламент в конфигурацията, в която е бил, е трябвало да бъде прекратен.

За мажоритарните избори

Според него трябва да бъдат направени правилно и добре. „За да не стане на следващите избори, които са мажоритарни, да скочат всички и да кажат колко са тъпи и колко са лошо направени. За да се направят, трябва да има ясна информация какви хора живеят в страната. Да се каже, че това може да стане за месец, това е откровена дивотия“, каза още Йорданов.

Слави уличи Борисов и ГЕРБ в 5 лъжи

Кой стои зад „Има такъв народ“?

Йорданов бе категоричен, че хората, на които им е писнало от подобно управление на държавата (бел. ред.- вероятно визира това на кабинета „Борисов 3“), стоят зад „Има такъв народ“. „Кой друг? Някой олигарх? На Бойко Борисов фантасмагориите“, каза той.

Бившият депутат бе категоричен, че Слави Трифонов никога не е взимал решение еднолично. По думите му всичко се е обсъждало с членовете на различните ресори от партията. „При нас е професионално разположено това. Когато става дума за юридически казус - си решават юристите, когато става дума за финансов казус - крайната дума имат финансистите“, посочи Йорданов. 

Слави пак обвини Борисов в лъжа: Изборите на 11 юли ще са значително по-евтини

За изчегъркването на ГЕРБ

Господин Трифонов не каза да изчегъртаме ГЕРБ, а каза да изчегъртаме направеното от ГЕРБ, което е по-различно. Да изчегъртаме това, което е мръсотия, цялата мръсотия, която натвориха. Ако си представите една кухня в ресторант, не особено престижен, ако влезете в кухнята, има сигурно половин пръст мръсотия, която не се измива, тя се изчегъртва със шпатули, след това се мие. Ако искате някаква друга метафора, това са авгиеви обори, които трябва да бъдат почистени“, коментира Тошко Йорданов.

Томислав Дончев: Не искам да изчегъртам никого

За служебното правителство

Според него всяко правителство, различно от ГЕРБ, със сигурност е по-добро. Той беше категоричен, че новото правителство първо трябва да свърши някои неща и тогава да се види какво е направило. „Правителството на Румен Радев има два месеца да докаже, че върши работа. Нека да минат поне 15 дена и тогава общо-взето ще е ясна посоката“, каза още Йорданов.

Той отбеляза, че въпросите от референдума са важни за промяна на политическия модел, но трябва да се решат и проблемите на деня. „Има конкретни въпроси, които са проблеми на деня - здравната криза, финансовата ситуация, в която е държавата, надявам се служебният кабинет да ни покаже какво е реалното състояние на държавата, защото в момента никой не знае“, коментира Тошко Йорданов.

Картите са раздадени: Новият кабинет е на ход

За следващите избори

Бившият депутат от „Има такъв народ“ отново изтъкна, че няма да се коалират с т. нар. партии на статуквото. Той обаче не отговори дали Слави Трифонов ще бъде кандидат за депутат и на следващите избори. По думите му първо трябва да се изчака да входират листите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:00, 20 май 21

Заради такива хора , като Тошко Йорданов , няма да се върна в България ! Страхотното падение на народа ни е резултат от Чалга културата на тази селска партия - "Има такъв народ !" Бог да пази България ! В момента ни управлява Червената военна хунта на Селтака Р.Радев ! Той погреба Демокрацията и комунистите трябва да бъдат ИЗЧЕГЪРТАНИ от социалния ни живот !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама