Митов за служебния кабинет: Президентът е събрал някакви хора

10:40, 12 май 21 / Политика 25 3455 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Избраният вчера за зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов припомни, че партията все още не е била побеждавана на парламентарни избори. Той заяви пред Нова телевизия, че не вярва след заявката на лидера ѝ Бойко Борисов, че ще се оттегли от изпълнителната власт, за да се отдаде на партийна дейност, тя да приключи съществуването си.

Най-голямата грешка на нашите опоненти е да мислят, че ГЕРБ прилича НДСВ или на някои от други партии еднодневки. Тя е системна партия и няма да се разпадне, помнете ми думата“, заяви Митов.

Служебното правителство на Радев ще променя плана за възстановяване

„Служебните кабинети не могат да служат за алтернатива на каквото и да е било. Тях никой не ги е избирал, назначава ги президентът - временно, в случая за два месеца, предимно, за да направят избори”, каза Митов. По думите му чрез служебния кабинет президентът Румен Радев си пуска мостове към потенциални свои коалиционни партньори за президентските избори”.

„Очаквано вкарва БСП през задния ход на властта. Те очевидно по друг начин до момента не могат да реализират тази своя амбиция. Очевидно е, че се опитва да даде сигнали на други групи хора”, добави Митов, цитиран от Mediapool.

Картите са раздадени: Новият кабинет е на ход

Събрал някакви хора. Сред тях има такива от кабинета на Орешарски, има хора от БСП. Събрал хора и решил, че това са тези, които могат да избутат тези два месеца до изборите”, смята Митов.

Той коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от вторник, който каза: „Предстоят ни два тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигархията”. „Кого точно е имал предвид под олигархията премиерът ще трябва да задълбочи. Не го е направил сега, но ще го направи за в бъдеще, аз съм убеден. При всички положения в България, откакто сме започнали прехода към демокрация, има кръгове, които постепенно си се утвърдиха и по един или друг начин влияят върху властовите решения”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Служебният премиер Стефан Янев: Не давам празни обещания

При всички положения в България е ясно, че от години, от началото на Прехода, има хора с много пари, които влияеха негативно на българския политически живот. В момента тази възможност им е отнета и те си връщат”, добави той. Митов допълни, че ГЕРБ е готова да бъде опозиция и да подаде ръка за разговори.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 ОЛЯ 11:58, 12 май 21

ДА ДОСТИГНЕШ КРАЯ

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама