Служебният премиер Стефан Янев: Не давам празни обещания

09:45, 12 май 21 / Политика 25 3259 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Почтеност, прозрачност, професионализъм – това е мотото на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. „Като най-важен акцент поставям отстояването на върховенството на закона. Ще работим почетно при спазване на законите в интерес на българските граждани“, заяви служебният премиер Стефан Янев.

Служебното правителство на Радев ще променя плана за възстановяване

Аз съм човек, който не дава празни обещания, но залагам авторитета си, че ще работя в интерес на обществото“, заяви той. Като основен приоритет на кабинета си открои провеждането на честни и демократични избори при стриктно спазване на законовите разпоредби. Янев изрази надеждата си всички институции да работят синхронизирано, за да се предотвратят всички опити за компроментиране на вота.

Всички министерства ще работят в пълна отчетност и прозрачност. Ще положим усилия да имаме по-ефективна комуникация за по-смислено и адекватно политическо говорене и действия“, категоричен е той.

Картите са раздадени: Новият кабинет е на ход

Янев засегна темата и за пандемията и здравната, политическа и икономическа криза в целия свят, прозлязла от нея. „Единственият начин за справяне с подобни кризи е обединението на нацията. Ще работя да възстановим диалога с българския бизнес – включително с малкия и средния, който е особено засегнат в пандемията“, каза още служебният министър.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама