Поредно бягство от парламента: Борисов е в болничен, а министрите - в отпуск

17:05, 07 май 21 / Политика 25 3389 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

За пореден път в последния ден на 45-ото Народно събрание депутатите настояха целият Министерски съвет да бъде призован за изслушване на парламентарен контрол. Той обаче отново пропадна. 

Окончателно: Росенец и преизчислението на пенсиите остават за следващ парламент

Причината - премиерът в оставка Бойко Борисов е излязъл в болничен до 18 май, а останалите министри от кабинета са в отпуск. Изключение са министрите в оставка на земеделието и външните работи - Десислава Танева и външният Екатерина Захариева, които са отложили посещението си в парламента със 7-дневния срок, който е по правилник. От Министерството на отбраната също нямаше представители в парламента, въпреки че следващата точка в дневния ред бе за разрешението на полетите на самолети на трета страна членка на НАТО над България. Причината - не ставало въпрос за ратифициране на ново споразумение. 

В същото време целият кабинет в оставка сутринта се събра в Министерски съвет и се самопохвали по редица въпроси - от НАТО и ваксините, та чааак… до бюджетният излишък. В предните дни Борисов и неговите депутати и министри също не спряха да намират поводи за извънредни брифинги и изказвания пред медиите, включително и по време на празниците. 

Седмица преди началото на Великденските празници Министерски съвет отново саботира парламентарния контрол със същите трикове- отпуск или отлагане на отговорите...

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама