Кейт Мидълтън издаде книга с фотопортрети от пандемията

16:00, 04 апр 21 / Любопитно 25 2652 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън издаде книга с фотопортрети, посветена на борбата с коронавируса.

Quote Icon Hold Still има за цел да заснеме портрет на нацията, духа на нацията, това, което всички преживяват в момента. Снимки, отразяващи устойчивост, смелост, доброта - всички онези неща, които хората изпитват“, отбелязва Кейт Мидълтън.

Още миналата година тя стартира своя фотографски проект Hold Still в сътрудничество с Националната портретна галерия, за да насърчи хората във Великобритания да документират своя опит по време на пандемията.

Уилям и Кейт тайно подкрепяли уязвими хора в кризата

Всички сме впечатлени от някои невероятни образи, които сме виждали. Те ни дадоха представа за преживяванията и историите на хората в цялата страна. Някои са отчайващо тъжни и показват човешката трагедия на тази пандемия, а други повдигат духа, като виждаме хора, които подкрепят по-уязвимите по интересен начин“, каза тя в изявление тогава. 

В книгата са представени 100 портрета от общо 31 000 получени фотографии от проекта. Към тях има и придружаващи истории и предговор от самата Кейт. Книгата е озаглавена Стой неподвижно: Портрет на нацията ни през 2020 г. и ще излезе по книжарниците на 7 май.

Когато погледнем назад към пандемията на COVID-19 през следващите десетилетия, ще си спомним за предизвикателствата, през които всички ние сме минали - близките, които загубихме, продължителната изолация от нашите семейства и приятели. Но ще си спомним и положителните страни: невероятните прояви на доброта, помощниците и героите, които се появиха от всички сфери на живота, и как заедно се приспособихме към новото нормално“, пише херцогинята в книгата, цитирана от „Town&Country“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама